Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Home / CINEMA / Strani filmovi / Leviathan napokon pred ruskom publikom

Leviathan napokon pred ruskom publikom

/

Nagrađen u nedelju Zlatnim globusom za najbolji strani film, Leviathan Andrey Zvyagintsev-a konačno će biti prikazan i u Rusiji, zemlji u kojoj je nastao.

Verzija ostvarenja Leviathan koja će se naći u ruskim bioskopima od 5. februara biće, međutim, nešto drugačija od one koja je predstavljena u inostranstvu.

Naime, u skladu sa nedavno donetim zakonom, film je prethodno morao da bude „očišćen“ od psovki i prostota, izjavio je za AFP jedan od producenata Alexander RodnyanskyLeviathan je osavremenjena verzija biblijske priče o Jobu, ali i veoma kritički film o današnjem stanju u Rusiji. Junak filma je sredovečni automehaničar Nikolay iz grada na Severnom ledenom moru koji ulazi u sukob sa korumpiranim lokalnim gradonačelnikom Vadim-om.

Prvi čovek grada nameračio se na Nikolay-evu kuću, na čijem mestu planira da sagradi zgradu telekomunikacionog preduzeća. Ostvarenje Andrey Zvyagintsev, koje je na Kanskom festivalu 2014. godine osvojilo Zlatnu palmu za scenario, ruski je kandidat u ovogodišnjoj trci za Oskara za najbolji strani film.

Srpska publika imala je priliku da vidi Leviathan dva puta. najpre u julu na Palićkom festivalu, a zatim i u novembru 2014. godine na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Izvor: rts.rs

Komentari

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This div height required for enabling the sticky sidebar