in ,

Koreni – Epizoda 6 – Promo + Sinopsis (25.11.2018.)

RTS

U nedelju, 25. novembra, na programu RTS 1 od 20.05 časova, prikazujemo premijeru šeste epizode igrane dramske serije “Koreni”, nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević a seriju režirao Ivan Živković. Producent serije je Radio-televizja Srbije a izvršni producent “Eye to Eye” iz Beograda.

U zatvoru u Palanci, sreski kapetan suočava Aćima sa optužbom za Čakarančevo ubistvo. Dok Đorđe u jednoj beogradskoj kafani počinje vezu sa mladom sluškinjom Zorom, Vukašin dolazi u Prerovu da bi, uz podršku ministra koji je prijatelj njegovog tasta Todora Tošića, izvukao Aćima iz zatvora.

Simka je napustila kuću Katića i kao neželjeni gost živi u kući svog brata. Iz zatvora puštaju i Aćima i sve uhapšene Prerovce. Na nagovor majke, ali i uz pomoć Nikole, Simka od Aćima dobija dozvolu da se vrati u kuću Katića, rešena da se tu izbori za svoje mesto…

Koreni

Uloge tumače: Žarko Laušević (Aćim Katić), Igor Đorđević (Đorđe Katić), Sloboda Mićalović (Simka), Radovan Vujović (Vukašin), Dara Džokić (Milunka), Nenad Jezdić (Tola), Goran Šušljik (Nikola), Bojan Žirović (Mijat), Radoje Čupić (Andra), Miloš Samolov (Raka apsandžija), Nebojša Milovanović (Kapetan), Milena Predić (Kata), Damjan Čorluka (Adam), Bogdan Diklić (Todor Tošić), Anica Dobra (Roza), Predrag Kotur (Narednik), Dubravka Kovjanić (Anđa), Predrag Pavlović (Nikola Čađević), Ivan Đorđević (Luka Došljak), Miona Marković (Zora), Mihajlo Nestorović (Čakaranac), Mina Sovtić (Olga), Milica Janevski (Višnja), Nebojša Dugalić (Nikola Pašić)… i mnogi drugi.

Koreni

Urednik serije: Marko Novaković
Reditelj: Ivan Živković
Scenarista: Đorđe Milosavljević (po romanu Dobrice Ćosića)
Direktor fotografije: Goran Volarević, SAS
Scenograf: Milenko Jeremić
Kostimograf: Boris Čakširan
Kompozitor: Irina Dečermić
Montažer: Dejan Urošević
Masker: Marija Kovačevoć Jovanović
Snimatelj zvuka: Nenad Šćiban
Dizajner zvuka: Vladan Koki Kostić
Izvršni producent: Goran Šušljik
Izvršna produkcija: “Eye to Eye” – Beograd
Producent: Radio-televizija Srbije
Godina proizvodnje: 2018.

Izvor: RTS

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Pogrešan čovek – Epizoda 49 – Promo + Sinopsis (21.11.2018.)

Jutro će promeniti sve – Epizoda 27 – Promo + Sinopsis (21.11.2018.)