Foto: Košutnjak film
in , ,

Junaci našeg doba – Nova serija Siniše Pavića od decembra na RTS-u

Od decembra ćemo na Prvom programu RTS-a gledati premijernih 20 epizoda nove serije “Junaci našeg doba” – priči o problemima s kojima se porodice svakodnevno sreću, prožeta komedijom. Zaplet na samo na sebi svojstven način, ispisao je Siniša Pavić, a rediteljskom palicom rukovode Mihajlo Miša Vukobratović i Ivan Stefanović, dok produkcijski seriju potpisuju „Telekom Srbija“ i „Košutnjak film“.

Sa junacima Siniše Pavića premijerno se nismo sreli od 2012.

Ovoga puta je vrlo široka lepeza likova. Obuhvaćeni su svi slojevi društva i svi problemi ili najveći broj njih. Mislim da će svako od gledalaca pronaći temu, ideju, lik, koji će ga baš vezati za ekran.

reditelj Mihajlo Miša Vukobratović

Mile Muzić, lokalni političar izrazitih sklonosti za manipulacijama, jedan je od glavnih likova serije, tumači ga Nenad Jezdić.

Raditi nešto što Siniša Pavić piše, ja bih voleo da taj čovek živi 200 godina, jer niko danas ne piše kao Siniša Pavić. Ja igram taj stalež. Čovek koji je ostao bez posla pre devet meseci, sedam meseci je u štrajku, živi sa taštom, tastom, ženom, detetom, šurakom i ne znam s kim sve, puna kuća.

glumac Milan Vasić
Foto: Košutnjak film

Posle pet meseci rada, snimljeno je dvadeset epizoda.

Negde oko 120 glumaca je učestvovalo u seriji, ekipa oko 70 ljudi, i imamo veliko zadovoljstvo jer smo sve završili u roku.

izvršni producent Zoran Janković

Za sada je snimljeno 20 epizoda prve sezone, ali da li je moguć nastavak?

Kada sam počeo da pišem ovu seriju, pisao sam je bez ikakve namere da je snimim. Odnosno, imao sam nameru da je snimim, ali potpuno ravnodušan prema tome da li će se snimiti ili ne. To je vrlo čudno, ali proizlazi iz toga što sam ja dosta tih televizijskih priča napisao, pa mogu da smatram da sam dosta napisao i da ne moram da pišem nešto ako neće biti bolje od prethodnog. Ovo će biti malo drugčije od prethodnog. Nadam se da će biti u stilu mojih humorističkih komedija o kojima se pričaju ozbiljne stvari, sa humorom sa kojim se zna više a ne manje, koji ne zaglupljuje nego bistri um i onda, ako u tome uspem možda bih se upustio u avanturu da to i produžim jer ova serija nema klasičan kraj. Ona otvara neka pitanja i na kraju ta pitanja su znatno zapletenija i otvorenija nego na početku. 

Siniša Pavić

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Počelo snimanje filma o Svetozaru Miletiću

Radoš Bajić: Novom sezonom serije “Psi laju vetar nosi” otvaramo neke bitne teme