in ,

Iza kulisa serije “Crveni mesec”

Nova domaća serija Crveni mesec premijerno kreće od ponedeljka, 7. oktobra u 21h na televiziji Pink.

Autorska ekipa serije Crveni mesec sa ponosom istuču da su uključeni u veliki i značajan projekat koje će gledaoci moći da vide na TV Pink-u od 7. oktobra od 21 čas. Prva karika u kreativnom lancu jeste Roman Majetić, koji je već dve godine u potpunosti posvećen ovom projektu, piše scenario, režira, montira i stoji na čelu čitave ekipe. Sve što je Roman napisao, smešteno je u scenografiju poznate arhitektice i scenografkinje Ivane Lee Korejzl, koja je pored školovanja u Francuskoj, odrasla u predratnoj građanskoj porodici i odiše duhom vremena koji serija obrađuje. Sav njihov napor usmeren je na glumce, koji će kroz ljubavnu priču dočarati taj važan istorijski period, a u tome najznačajniju ulogu ima glavna kostimografkinja TV Pink, cenjena i iskusna Nevena Milovanović, u čijim kostimima glumci naprosto uplove u epohu.

View this post on Instagram

PROMO | CRVENI MESEC – Od 7. oktobra svakog radnog dana u 21h na televiziji Pink. #CrveniMesec

A post shared by TVINEMANIA – SERIJE (@tvinemania) on

Za seriju “Crveni mesec” Majetić tvrdi da je potpuno nov format, jer je u sadržajnom smislu u pitanju dramska serija u žanru ljubavnog trilera, u vizualnom je raskošni igrani film, a u produkcijskom smislu se radi u okvirima sličnim telenovelama.

Serije tako zahtevnog sadržaja i koje izgledaju kao “Crveni mesec” po pravilu se snimaju najmanje nedelju dana po epizodi, a mi epizodu snimimo prosečno za dan i po, a da pri tome ne činimo nikakve kompromise po pitanju kvalitete sadržaja i slike.

Roman Majetić

Majetić tvrdi da je većina glumaca ovoj seriji pristupila kao da je reč o njihovom vlastitom projektu, da su se maksimalno saživeli s likovima koje igraju i da svakodnevno ulažu goleme napore da se to vidi i u slici.

Činjenica da serija ima 120 epizoda verovatno ih je navela na zaključak da je reč o sapunici, no svi su ubrzo uvideli koliko je ovo ozbiljna i kompleksna dramska priča, tekst u kojem praktično svaka scena ima i neki skriveni smisao, gde u svakom kadru itekako ima šta da se igra. Jednako je i kod ekipe, počev od scenskih radnika, kamermana, tonaca, montažera, da ne nabrajam dalje, nemoguće je sve pobrojati.

Roman Majetić

Publika TV Pink će se 7. oktobra u 21 čas uveriti u reči kreativnog tima, u bogatsvo i raskoš kostima, u veličanstvene rekonstrukcije predratnog Beograda i ljubanu dramu ispunjenu političkim i špijunskim intrigama. Kada serija bude započela televizijski život, za ekipu će doći tužan dan, kako Roman tvrdi:

Ubeđen sam da će zadnja klapa “Crvenog meseca” svima nama pasti teže nego kraj bilo kojeg projekta do sada. Što se mene tiče, jedno znam: ovo je u svakom pogledu najbolja igrana serija koju sam radio.

Roman Majetić

Izvor: Pink.rs

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by Amaranta

Kosti RTS

Nakon serije “Meso” stižu i “Kosti”

Kasija je ljubimorna na Lunu! U 9. epizodi serije Sinđelići gledaćete…