in ,

Film „Reži“ u režiji Koste Đorđevića premijerno na Festu

Premijerno u Kombank dvorani 27. februara u okviru programa 47. Međunarodnog filmskog festivala Fest

Reži je drugi film reditelja Đorđevića, autora filma S/Kidanje iz 2013. godine.

Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja, koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim.

Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju.

Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.

Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Ne drži pridike, ne traži krivce.

Reži je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Osobenost filma leži i u činjenici da glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić poznatija kao Điks, koje su publici poznate i iz sveta muzike.

Naime, Kristina Jovanović, članica je bendova „I-plej“ i „KIKA“, dok je Đurđina Radić – Điks nekadašnja članica benda „Sevdah bejbi“.

U filmu, pored Kristine i Đurđine, igraju i Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković i drugi.

Izvor: RTS

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

U pripremi nova domaća krimi serija “Anatomija zločina”

Domaći film “Šavovi” o nestalim bebama premijerno na Berlinalu