Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Film „Na mlečnom putu“ u bioskopima od 25. februara

/
/
/

Nakon svečanog otvaranja 45. Festa, 24. februara, ostvarenje “Na mlečnom putu” scenariste i reditelja Emira Kusturice već od sledećeg dana moći će da vide i gledaoci širom zemlje.

Ostvarenje srpskog proslavljenog režisera Emira Kusturice koje je imalo svetsku premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji (i osvojilo nagradu publike Mladi Zlatni lav) biće prikazano na beogradskom Međunarodnom filmskom festivalu van tamičarskog programa, a zvezda filma glumica Monika Beluči svečano će otvoriti ovogodišnju manifestaciju.

Film Na mlečnom putu prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje.

„Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio. U ovom filmu otkrio sam lepotu i otkrio sam intenzivne, ljudske svetove. Na mlečnom putu je nastao iz mnogih slojeva moga života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekada i sada, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak“, istakao je Kusturica.

Prema njegovim rečima, u različitim fazama njegovog života film je postojao kroz dijalog sa drugim umetnostima – književnošću, slikarstvom…

„Ovog puta pratio sam pravolinijsku putanju u razvoju filma unutar čistote filmskog jezika. Dok sam snimao Na mlečnom putu, život mi se koncentrisao na taj film. Bio je to dug proces i moj pristup snimanju je bio u skladu s mojom filozofijom i mojim odnosom prema prirodi i onome što ljudi zaista misle o životu“, otkrio je Emir Kusturica, koji ovoga puta tumači i glavnu mušku ulogu.

Partnerka mu je glumica Monika Beluči, a u filmu igraju i Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović.…

Film je snimljen u koprodukciji „BN films“, „Pinbol London“, „Rasta internešenel“, a domaći distributer je „Filmstar“.

Dan nakon svečane beogradske premijere film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije i Crne Gore, a istog dana ekipa filma će se pokloniti i novosadskoj publici na svečanoj premijeri u bioskopu „Arena Sinepleks“.

Izvor: Tanjug

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar