Film AJVAR
Film AJVAR
in ,

Dve premijere filma “Ajvar” 11. decembra

Film AJVAR

Debitantski film Ane Marije Rossi će imati svoju beogradsku premijeru u sredu, 11. decembra. Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Branka Petrić, Paulina Manov i ostali glumci i autori filma pokloniće se publici u bioskopima Kombank Dvorana u 20:30 časova i Cineplexx Ušće Shopping Center u 19:30 časova. Nakon toga sledi distribucija u bioskopima širom Srbije. Distributer je Taramount film.

Uprkos tome što je reč o filmu o kojem se već priča, i koji već ima nekoliko festivalskih nagrada, Ajvar se premijerno domaćoj publici prikazuje u dva beogradska bioskopa u decembru. 

Ljubitelji filma ove godine imaju još jedan razlog više da posete Cineplexx bioskope. Ovoga puta, to je premijera filma „Ajvar“, domaće drame u kojoj su još jednom svoj glumački talenat potvrdili neki od najpoznatijih glumaca sa ovih prostora.

Ovo ostvarenje režirala je Ana Marija Rosi, a glavne uloge pripale su Nataši Ninković i Sergeju Trifunoviću.

Pored njih, deo ovog filma čine i mnogi drugi proslavljeni domaći glumci kao što su Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Branka Petrić, Paulina Manov, Pavle Pekić, Igor Borojević, Ivana Šćepanović, Srđan Miletić i Mirko Vlahović.

Prema rečima rediteljke ova priča je „anatomija jednog kraja, poslednji dani jedne veze dvoje ljudi koji su se nekad voleli“, a na koju publika sigurno neće ostati ravnodušna.

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.

Scenario za Ajvar, produkcijske filmske kuće „Biberče“, u distribuciji „Taramaunt filma“, napisale su rediteljka Rosi i Maja Todorović.

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer Mateja Rackov.

Realizovan u srpsko-crnogorskoj koprodukciji, film su podržali Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ministarstvo kulture Republike Crne Gore.

Karte za premijerne projekcije su u prodaji na blagajnama bioskopa.

Ajvar je na redovnim bioskopskim repertoarima od 12. decembra.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Dara iz Jasenovca

Film “Dara iz Jasenovca” u bioskopima u maju

Vozi, kume: Nove “Kamiondžije” se snimaju 2020. godine