Senke nad Balkanom 2
Senke nad Balkanom
in ,

Druga sezona serije Senke nad Balkanom od 11. novembra na Novoj S (Trejler)

Pogledajte šta vas sve novo čeka u drugoj sezoni serije Senke nad Balkanom! Od 11. novembra ekskluzivno na TV NOVA S!

Za sve one koji su nesrtrpljivi i žele da odmah otkriju sve misterije nove sezone Senki nad Balkanom, od 8. novembra će vrlo jednostavno moći preko platforme EON da poruče svih 10 epizoda, bez obzira kod kog su internet provajdera.

Scenarista i pisac Dejan Stojiljković je ranije izjavio da je ulogu za Vesnu Trivalić napisao kao posvetu Milunki Savić.

Lik podnarednice Draginje jeste nastao po uzoru na našu heroinu iz Prvog svetskog rata i zaista sam impresioniran kako je Vesna iznela tu ulogu. Hteo sam da kroz nju progovorim i o statusu ratnih veterana u nas – ne samo u to vreme kada su Karađorđevići zaboravili na ljude koji su im sačuvali krunu i državu nego i danas, gde ratni veterani i heroji sa Košara ili Paštrika nemaju tretman kakav zaslužuju, a oni su istinska elita ovog naroda.

Dejan Stojiljković

Najviše reakcija tokom prve sezone izazvala je uloga Kaluđera, kojeg igra Gordan Kičić.

Za lik Alimpija Mirića, tj. Kaluđera, osnovu sam našao u stripovskom antijunaku Džokeru, gazda Anta, tj. Niški, rađen je po uzoru na poznatog niškog kafedžiju Tonija Miluševa, a lik Verige, koga u drugoj sezoni igra Igor Đorđević, direktna je posveta seriji ‘Kuda idu divlje svinje’. Primetili ste, pretpostavljam, da lik Krojača, koga tumači sjajni Nenad Jezdić, podseća na lik Bilija Pitona iz Maratonaca.

Dejan Stojiljković

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Televizijska jesen uveliko počela: Šta nas još očekuje?

Kasija kao nova profesorka baleta u 24. epizodi 5. sezone serije Sindjelići