in

Druga epizoda serije Grupa premijerno prikazana u Novom Sadu

Grupa Epizoda 2

Premijerno prikazivanje 2. epizode televizijske igrane serije “Grupa” održano je u petak 18. oktobra u bioskopa “Arena” u Novom Sadu.

Kreatori serije Grupa uveli su novu praksu – premijerno prikazivanje specijalno za srednjoškolce i studente. Nakon projekcije druge epizode, koja je na programu RTS-a 20. oktobra u 20.05, usledio je razgovor sa autorskom ekipom koju dobrim delom čine i bivši studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Sa učenicima gimnazije „Isidora Sekulić“ iz Novog Sada i studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu autori su najviše razgovarali o temi serije, o izboru i načinu rada sa mladim glumcima, kao i o samom procesu pisanja scenarija za seriju koja se bavi tinejdžerima, policajcima i organizovanim kriminalom.

Deo ekipe koji je predstavio seriju činili su Uroš Tomić – kreator serije i reditelj, Jelena Gavrilović – rediteljka, Gvozden Đurić – scenarista i reditelj (docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu), Mirjana Novaković – scenaristkinja.

Izvor: RTS

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

U 2. epizodi serije Preživeti Beograd gledaćete…

U 37. epizodi serije Mamini sinovi gledaćete…