Foto: IG / @hipokampelefentokamela
in ,

Dragana Mićalović: “Kasija je buntovnica, ali ima meru”

Glumica Dragana Mićalović je gostovala u emisiji “150 minuta” na televiziji Prva i pričala o novoj sezoni serije Sindjelići i svojim svom uticaju na fanove i tinejdžere.

Nekako si rasla sa ovom serijom i verujem da ti je ona jedna od omiljenih,  jer nekako tvoj lik sazreva, a sazrevaš i ti kao glumica svih ovih godina, je l’ imaš taj utisak?

Pa imam, imam definitivno, “Sinđelići” , zapravo ta Kasija je mene postavila tu sada gde jesam. I  sazrela sam i glumački uz sve te velike glumce, a onda i to iskustvo koje mi imamo tamo koje je neprocenjivo, ipak sezona traje sedam meseci snimanja svakog dana, prosto to je neki tempo, neki trening koji nama glumcima najviše pomaže. To je stvarno moja druga porodica, ja više viđam njih nego moju majku.

To kažu svi koji snimaju tako te serije koje imaju puno epizoda da, kad se završi snimanje, onda ne znaju uopšte ni gde će, ni koga da pozovu, ni šta da rade, ni šta im je prioritet, prosto ti se preseli život na drugu lokaciju.

Ja sam shvatila posle snimanja da ja ne umem da funkcionišem bez njih, oni sada snimaju “Urgentni centar”, po ceo dan mi šalje ekipa snimke,  moje ime i prezime na pultu i stvarno mi nedostaju, oni su postali sastavni deo mog života.

Naš je utisak da ovu seriju najviše vole tinejdžeri. Je l’ se to ispostavilo i po tim porukama koje ti šalju na društvenim mrežama?

Pa jeste,  iskreno  meni to najviše i prija, jer ja imam četiri sestričine i smatram da su deca najiskrenija publika i oni te prosto ili vole ili ne vole, ili im se nešto dopada ili im se ne dopada. Meni mnogo znači kad su me zvali i rekli da ne znam ni ja koliko devojčica je u protekle četiri godine dobilo ime “Kasija” i to mi stvarno znači.

Kakva je Kasija?

Iako je sad sazrela i više nije u školi, Kasija je jedna buntovnica, ali buntovnica koja ima meru i ne preteruje, ipak zna šta je vaspitanje. I Kasija je nekako u nekim trenucima ja. Ja sam bila nestaško i sad sam malo nemirna, ali ona je dobronamerna, ne želi loše nikome.

Jesu li to te uloge koje je lako igrati? Te koje ne glumiš mnogo?

Pa, opet treba biti obazriv da se ne pretera. Ipak, upravo ono sto šmo malo pre rekli, deca su naši fanovi i moraš da gledaš da doziraš da, ako se već ugledaju na nas, to ne bude “Aha, to tako treba”, a to tako ne treba. Tako da mi vrlo pazimo i šta izgovaramo i na koji način, trudimo se da neke situacije, pošto je to licenca, da se promene, jer ja smatram da ipak devojčice ne treba da misle da je to u redu.

Dobro da, ali svaka devojčica pravi i greške.

Radi ona to, ali prosto da se ne pretera.

Šta sad trenutno radiš, šta snimaš?

Pa evo trenutno, noćas smo snimali “Ekipicu”, to je sitcom za youtube kanal, divna ekipa mladih ljudi, do šest minuta traje epizoda, igram predstavu “Samci i samice”, spremam se za fakultet, pošto sam sad brucoš, prvog oktobra počinje fakultet pošto sam upala, konačno sam upisala glumu kod profesora Božidara Đurovića i Nenada Hadžimaričića…

Čekaj, šta sam ja preskočila?

A ne znaš to? Ja sam završilia fakultet za kulturu i medije i shvatila sam da je ovo definitivno moj poziv i ono čime bih ja volela da se bavim do kraja života. Divno je što radim, ali ja se osećam nesigurnom, jer prosto nemam literaturu, nemam to što su svi oni prošli kroz tu školu. I otišla sam na prijemni, niko nije znao sem moje Bobe, kod profesora Božidara Đurovića, upisala fakultet i evo sad sam od prvog oktobra student, idem da kupujem pernice, olovke, sveske…

To je baš mnogo hrabro, mislim, fantastično je to što si uradila.

Pa jeste, zato što imam 28 godina i sad opet idem u nešto novo, a opet nešto staro.

A u stvari zbog koga si rešila to da uradiš? Zbog sebe ili zbog toga što danas nekako naturcisi teško se probijaju?

Imam tu sreću da mi nekako ide da radim i većina ljudi čak i ne zna da nemam akademiju, ali sam ja osetila trenutke u kojima razgovaram sa nekim svojim starijim kolegama i onda se osetim kao da ne znam to,  jer ja prosto to nisam učila i ne mogu tim jezikom doslovno da govorim. I zbog neke moje sigurnosti, to više nije ni kao “Imaćes diplomu”, to je moja sigurnost i, evo to mogu da kažem, to je bila i velika želja mog tate. Tako da to je bilo nešto za šta sam se ja onako vezala i rekla “Ovo je za nas”. Ja se radujem što ću opet biti student i mislim da će mi sad taj fakultet doneti  da se prepustim  igri i da ponovo probudim dete u sebi, za koje ovaj život te nauči da ga zaboraviš i odrasteš.

Nove epizode pete sezone serije Sindjelići svakog radnog dana u 21h na televiziji Prva.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by Amaranta

Looking for Alaska

Premijera nove serije “U potrazi za Aljaskom”

U 21. epizodi serije Mamini sinovi se pojavljuje misteriozni Budimir