in ,

Domaći film “Šavovi” o nestalim bebama premijerno na Berlinalu

Istinita priča o majci kojoj su ukrali bebu

Foto: Aleksandar Jovanović

Film iz Srbije, nastao pod okriljem producenata Uliksa Fehmiua i Milene Trobozić Garfild, jedino je ostvarenje iz čitavog regiona u ovom programu.

“Šavovi”, priča sa elementima trilera i melodrame, bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica u Beogradu koje su godinama, a prema svedočenjima stotina roditelja, proglašavane umrlim, a zapravo prodavane na usvajanje.

“Nadam se da ćemo biti spremni za bioskope na proleće. Film ima sjajnu žensku glumačku ekipu – Snežanu Bogdanović, Jovanu Stojiljković, Vesnu Trivalić, Draganu Varagić, Kseniju Marinković i Jelenu Stupljanin. Muški deo podele je takođe sjajan. U stvari, mislim da svako ko je radio na ovom projektu može da bude ponosan na posao koji je obavio”, rekao je Fehmiu u novogodišnjeg intervju za Kurir.

Reditelj Miroslav Terzić je, gostujući na N1, objasnio je da je film inspirisan istinitim događajem.

“Bavi se majkom kojoj su ukrali bebu, na porođaju rekli da je mrtva. Onda je ona, posle 18 godina, uspela da ga pronađe. Tema koja se provlači kroz novine, koliko ja pratim, skoro 40 godina, koja nema epilog. Do sada nijedan slučaj nije rešen. Postoje grupe roditelja, postoje neke nevladine organizacije, postoje neka akta, ali se niko, čini se, nije ozbiljno pozabavio ovim problemom”, navodi reditelj.

“Tu je još pet, šest glumaca koji upotpunjavaju ovaj predivan glumački ansambl i ja samo mogu da kažem da sam sretan što sa ih pronašao i okupio i što su mi pomogli da snimimo ovaj film. Pogotovo Snežana koja je svaki dan, po ceo dan bila na setu i nema kadra u filmu, a da ona nije u nemu. Ona je jedan veliki deo tereta ponela”, naglašava reditelj.

Terzić je rekao da se raduje Berlinu, ali da se posebno veseli Festu.

Izvor: Kurir / N1

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Film „Reži“ u režiji Koste Đorđevića premijerno na Festu

Pogrešan čovek – Epizoda 89 – Sinopsis + Promo (31.1.2019.)