in , , ,

Danas slavimo 25 godina serije “Otvorena vrata”

OTVORENA VRATA 25

OTVORENA VRATA

Na današnji dan pre 25 godina emitovana je prva epizoda kultne serije Otvorena vrata na Prvom programu RTS-a.

Otvorena vrata su započeta kao porodična humoristička serija 1994 godine, čije se replike citiraju i danas. Prva i druga sezona emiovane su 1994. i 1995. godine na RTS-u, dok su treća i četvrta sezona, 18 godina kasnije, 2013. i 2014. godine emitovane na televiziji Prva.

Prvih 34 epizoda pratimo samohranu majku Katarinu koja živi sa dvoje maloletne dece u zajedničkom stanu sa bratom i njegovom ćerkom. Katarina je konceptualna umetnica koja ne živi od svoje umetnosti, već od prodaje sigurnosnih vrata “One touch lock”.

Ipak, vrata stana stalno su otvorena i u svakoj epizodi kroz njih ulaze (često i kroz prozor) najneverovatniji likovi: bivši muž, komšije, rođaci, prijatelji, udvarači, prevaranti i usputni prolaznici – stvarajući od njene kuće cirkus.

Status “kultne serije” otvorio je vrata nastavku serije.

Šta se dogodilo sa našim junacima 20 godina posle?

Saznajemo iz novih 36 epizoda koje takođe obeležavaju duh vremena u kojem nastaju, pričajući niz netipičnih priča o našim posebnim junacima, ali i o nama samima. Jedinstven projekat u istoriji televizije, koji je okupio istu glumačku ekipu dve decenije kasnije.

Osam epizoda iz četvrte sezone serije nikada nije emitovano.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Besa

Uroš je ogoljen pred porodicom u 9. epizodi serije Besa

Sindjelići

U 43. epizodi 5. sezone serije Sindjelići gledaćete