Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
AdBlock je uključen!

Molimo Vas da isključite vaš AdBlock za sajt TVINEMANIA.RS. Reklame su jedini izvor prihoda za održavanje sajta. Hvala na razumevanju.

img

Da li pratite Nashville i Homeland?

/
/
/

Pročitajte najnoviju preporuku koju vam piše Nemanja Vujčić za dve strane serije  – Nashville i Homeland.

Nashville

Serija je krenula sa emitovanjem 2012. godine, u toku je emitovanje treće sezone (tačnije, trenutno je na snazi zimska pauza, emitovanje se nastavlja u februaru).

Radnja serije je muzika, u bukvalnom i metaforičkom smislu. Ono što je Holivud za filmove, to je Nešvil za kantri muziku. Ljubav prema muzici, ali i ljubav koja može da se rodi između dvoje ljudi dok stvaraju muziku je ono što krasi ovu seriju. Da, ja sam se navukao na kantri muziku baš zbog ove serije.

Što se tiče likova iz serije, sa jedne strane imamo lik Rayna James koju tumači glumica Connie Britton. Ona predstavlja staru muzičku gardu, onu čija popularnost ne jenjava godinama, ali ipak ima padove iz kojih nalazi najbolje načine da se izvuče.

Pored muzike, Rejna ima i svoju porodicu, dve ćerke i muža, bivšeg dečka koji svira sa njom u bendu, oca sa kojim se nikako ne slaže i mlađu koleginicu koja uvek pokušava da je zaseni. Ipak, ona odoleva vremenu i izazovima i iz epizode u epizodu, iz sezone u sezonu, uspeva da da ono najbolje što ima, čak iako nekad ide na svoju štetu.

Featured image

Sa druge strane imamo lik Juliette Barnes koju tumači glumica Hayden Panettiere. Mlada, perspektivna pevačica kantri muzike koja ne preza ni od čega da bi došla do cilja. Kao i Rejna, i ona pored muzike, ima majku koja je narkomanka i sa kojom nema skoro nikakav odnos, čak je i izbegava na početku serije, da bi se kasnije njihov odnos donekle promenio, do trenutka kad njena majka daje život za njenu karijeru.

Takođe, nema sreće ni u ljubavi. Jedino što ona zapravo ima je njena muzika. Iako je donekle zloća i iako ja ne generalno ne volim likove kao što je ona, moram priznati da me je odlična gluma i glas Hayden Panettiere naterala da se zaljubim u njen lik i da mi bude omiljeni.

Pored njih dve, imamo niz drugih likova od kojih svako na svoj način upotpunjava seriju. Ono što se meni sviđa kod ove serije jeste to što se, pored muzike, bavi različitim životnim temama u kojima može svako od nas da se pronađe i ništa od toga nije „ušećereno“ zarad serije.

Nećete se pokajati ako počnete da je gledate!

Homeland

Sušta suprotnost prethodne serije!

Serija Homeland krenula je sa emitovanjem 2011. godine i nedavno je završeno emitovanje četvrte sezone (kod nas upravo ovu sezonu emituje televizija FOX). Ove godine nas očekuje peta sezona.

Glavnu ulogu u ovoj seriji tumači fantastična Claire Danes, koja je za ulogu u ovoj seriji osvojila dva Zlatna Globusa, dva Emija i niz drugih nagrada. Mislim da je to dovoljno da vam pokaže koliko je ona zapravo genijalna u ovoj seriji.

Ona tumači lik Carrie Mathison, CIA agenta, koja boluje od bipolarnog poremećaja. Ubeđena je da je spasavanje jednog vojnika, koji se smatrao nestalim osam godina, zapravo paravan za širenje mreže terorističke organizacije Al Kaida.

Pored nerazumevanja pretpostavljenih i svojih zdravstvenih problema, ona uspeva da dobije ono što želi i da istera pravdu. Pored porodice, najveću podršku joj pruža prijatelj i mentor, Saul Berenson, kojeg tumači Mandy Patinkin, poznat po ulozi Jason Gideon u seriji Criminal Minds.

Featured image

Serija je opisana kao politički triler, a zasnovana je na izraelskoj seriji Hatufim (Prisoners of War).

Neopisiva borba za opstanak, borba za život, za bolje sutra, to je ono što odlikuje ovu seriju.

P.S. Američki predsednik Barak Obama je izjavio da mu je ovo jedna od najomiljenijih serija i rado je gleda. Pa, ako je njega zaintrigirala, koji upravlja najmoćnijom silom na svetu, možda se i vama svidi.

Izvor: Nashville i Homeland (preporuka)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar