in ,

Bićemo prvaci sveta – Tizer #1

Izašla je prva najava najava filma “Bićemo prvaci sveta”, čija je tema posvećena osnivanju čuvene jugoslovenske košarke i osvajanju prve zlatne medalje u Ljubljani 1970. godine.

Film Darka Bajića je baziran na stvarnim događajima i posvećen je ličnostima koje su zaslužne za nastanak i razvoj košarkaške kod nas.

Premijera je najavljena za početak godine, a glavni akteri su mladi glumci Strahinja Blažić (pokretač košarkaškog buma u Srbiji), Miloš Biković (predsednik košarkaške federacije Jugoslavije), Aleksandar Radojičić (Lik Bore Stankovića, prvi čovek FIBA), Marko Janketić (tvorac jugoslovenske koparkaške škole).

U ostalim ulogoma su glumci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije: Leon Lučev, Sergej Trifunović, Iva Babić, Nebojša Dugalić,  Nina Janković, Tamara Dragičević,  Stefan Kapičić, Jure Henigman, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski, Toni Cahunek, Mladen Sovilj, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić i drugi.

Pored glumaca sa naših prostora, gost u film će biti i američki glumac John Savage,  koji tumači lik Vilijama Džonsa koji je bio jedan od osnivača Svetske košarkaške federacije FIBA, 1932.godine.

Osim Srbije, film je sniman i Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji.

Trejler:

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by Tamara

Girls – Sezona 4 – Nova najava + Iza Scene

Togetherness – Nova HBO serija