in ,

7. Međunarodni festival domaćih igranih serija FEDIS – 17. i 18. oktobar

Ovogodišnji 7. Međunarodni Festival igranih serija FEDIS održaće se 17. i 18. oktobra kao jedinstvena manifestacija ove vrste u regionu koja slavi, promoviše i nagrađuje igrani televizijski program.

U hotelu Zepter 17. oktobra biće upriličeno svečano otvaranje Festivala i “Nelly” čokoladni parti  za sve učesnike iz zemlje i regiona.

Pravo učešća, prema rečima osnivača i direktora Jugart-a Nenada Milenkovića, imaju sve TV serije premijerno prikazane protekle godine u zemlji i regionu,  a to je  osam TV ostvarenja iz Srbije (“Sumnjiva lica”, “Santa Maria Dela Salute”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Vojna akademija”, “Ubice moga oca”, “Andrija i Anđelka”, “Nemoj da zvocaš” i „Komšije”) kao i dva TV ostvarenja iz regiona (“Gorčilo”, CG, “Zlatni dvori”, HR).

Festival će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik Zlatne antene za režiju, Darko Bajić. Prve večeri biće dodeljena i Zlatna antena za najbolji glumački par kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji i Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji.

Drugog festivalskog dana, 18. oktobra u Velikoj sali Doma omladine Beograda održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i dodela  nagrada  ZLATNA ANTENA u 12 kategorija: NAJBOLJA TV SERIJA, NAJGLEDANIJA TV SERIJA, NAJBOLJI GLU-MAC, NAJBOLJA GLUMICA, NAJBOLJI GLUMAČKI PAR, NAJBOLJA REŽIJA, NAJBOLJI SCENARIO, NAJBOLJA FOTOGRAFIJA, NAJBOLJI KOSTIM, NAJBOLJA MONTAŽA, NAJBOLJA MUZIKA – na osnovu mišljenja Stručnog žirija 7. FEDIS-a.

Tradicionalno, uz nagrade biće dodeljene i povelje za zapažene epizodne uloge u TV ostvarenjima.

Posle svečane ceremonije biće upriličen i koktel i druženje za aktere, dobitnike nagrada,  direktore TV produkcija i ugledne zvanice iz sveta kulture, kinematografije, biznisa i predstavnike medija…

Dobrodošli!

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Premijera serije MESO od subote, 28. oktobra na RTS1

Prokleti pas, neobična akciona komedija 17. oktobra u Centru „Sava“